10 причини да изберем винилов сайдинг

Виниловият сайдинг се използва за облицоване както за нови, така и на стари фасади на сгради. Това го прави желана опция за екстериора на жилищни и административни сгради. Кои са предимствата на сайдинга?

1. Добър външен вид - Алта Сайдинг е енергийно-ефективна облицовка за външни фасади, която се отличава с модерен стил в широка цветова гама. Сайдинга добре имитира и естествени материали като камък и дърво с различни текстури и вариации.

2. Богат избор - Освен, че имитира добре естествените материали, сайдинга предлага голямо разнообразие от цветове, което дава различни варианти за съчетаване и разположение при монтаж на панелите. Това открива възможност за постигане на желан архитектурен стил.

3. Комфорт и спокойствие - Благодарение на своите изолационни характеристики в горещите летни дни запазва дома Ви хладен, а в зимните месеци запазва топлината в него. Сайдинга създава и добра шумоизолация , намалявайки шума с 45 на 100.

избор на сайдинг

4. Устойчивост и защита - Технологията по която е произведен Алта Сайдинг го прави енергоспестяващ, звукоизолиращ и удароустойчив. За разлика от естествените материали не е толкова податлив на външни атмосферни условия. Предимството му е, че не абсорбира вода, недосегаем е за вредители като насекомите и е издръжлив на силни ветрове. Със своята устойчивост на външни атмосферни влияния той предпазва фасадата на сградата, осигурявайки и по-дълъг живот.

5. Енергийна ефективност - Когато се поставя с придружаващите го изолации, сайдинга може да намали енергийните разходи до 40-50%. Изолационните материали могат да бъдат по избор на клиента и се поставят между монтажните летви. Върху термоизолационният материал се поставя и паропропускащо фолио.

6. Бърз и лесен монтаж - Сайдинга се монтира с крепеж, който се поставя лесно. Не е необходимо предварително изглаждане на повърхността на стената, защото сайдинга изцяло може да скрие нейните неравности и „дефекти“.“Сухата технология“ за облицоване със сайдинг не зависи от климатичните условия и затова можете да монтирате сайдинга по всяко време на годината.

7. Дълъг срок на експлоатация - Винилът е направен от поливинил хлорид (PVC) пластмасова смола, която има дълъг живот. PVC профилите на виниловият сайдинг са много устойчиви – не ръждясват и не гният, но при необходимост могат да се рециклират, което е от полза за околната среда.

8. Лесна поддръжка - Виниловият сайдинг не гние. Не е нужно да се третира с лакове за да запази характеристиките си. При повреда на някой от панелите е възможно да се замени само той, без да се разкопчава цялата облицовка.

9. Ползи за здравето - Сайдинга е нетоксичен и негорим. При евентуален пожар не поддържа огъня, а директно се топи, което може да се окаже животоспасяващо в такива ситуации.

10. Ниска цена - Виниловият сайдинг се отличава с ниска цена и дълъг срок на експлоатация. Това го прави достъпен за много домакинства .