×

Съобщение

Failed loading XML... StartTag: invalid element name Extra content at the end of the document

Почистване на винилов сайдинг

Виниловият сайдинг е издръжлив, гъвкав и еластичен строителен материал, но той се нуждае от някои рутинни грижи и почистване. В последните години облицоването на външните фасади на сградите с винилов сайдинг печели най-голям дял и това е неоспорим факт! За 2016г. той е водеща външна облицовка. Това е така защото при този тип облицовки годишната поддръжка е незначителна. Достатъчно е само да се измие натрупаната през годината мръсотия и той изглежда отново като току-що монтиран.

Почистване на винилов сайдинг на който има петна от плесен или мухъл

Въпреки че виниловият сайдинг е лесен за поддръжка материал от време на време той също се нуждае от почистване за да се отстранят замърсените петна от него. При влажен климат сайдинг облицовките също могат да развият мухъл или плесен, които трябва да бъдат отстранени внимателно. Инструкциите за почистване на виниловият сайдинг обикновено можете да получите от самия производител и често те са част от гаранцията за сайдинга. Ако нямате налични инструкции, или не сте сигурни каква марка на сайдинг имате, следвайте процедурата по-долу, за да почистите вашия винилов сайдинг.

Почистване на винилов сайдинг

За да премахнете плесента и мухъла от сайдинга си напръскайте участъците с препарат за отстраняване на мухъл и плесен и след това измийте обилно с вода. Измиването на сайдинга става най-лесно с градински маркуч с дюза. Настройте силата на струята да е средна и започнете да миете отгоре надолу. Ако нямате специален препарат за премахване на плесен и мухъл можете да използвате белина като 1 литър се смесва с 4 литра вода.

Как да си приготвим почистващ разтвор

В една кофа вода сложете малко прах за пране, след което вземете четка с дълъг косъм и започнете нежно да търкате виниловия сайдинг от основата нагоре. Когато сте натъркали цялата фасада вземете градинския маркуч и започнете да миете този път отгоре надолу. Както сами виждате почистването става много лесно и бързо.

Почистване на винилов сайдинг

Важно!

При използването на препарати за почистване на сайдинга задължително покрийте всички растения в близост до фасадата с найлон. В противен случай те могат да се увредят от препаратите. Веднага след измиването махнете и найлоните от растенията защото в слънчев ден има опасност растенията да прегорят.

Почистване на винилов сайдинг

ВНИМАНИЕ: При почистването да се ​​носят гумени ръкавици, риза с дълъг ръкав, дълги панталони и очила, когато се работи със силни химически препарати като TSP и белина. Следвайте инструкциите на продуктите за почистване внимателно. Не смесвайте белина с почистващи препарати, които съдържат амоняк и оцет, тъй като това може да предизвика химична реакция и да освободи отровен газ - хлор.