×

Съобщение

Failed loading XML... StartTag: invalid element name Extra content at the end of the document

Предимства на виниловия сайдинг

Завършеният вид и излъчване на една сграда идват от изгледа на нейната фасада. Сайдинга е облицовка, която се монтира бързо и придава индивидуален завършен вид на вашият дом (къща, офис, сграда). Това е типичен американски метод, при който след изграждане на носещата конструкция фасадата се облича (облицова) със сайдинг (siding). Сайдинга бива няколко типа – дървен, винилов и метален. Като най-скъп и краткосрочен се оказва дървеният. За да се запази неговия добър вид е необходимо ежегодно пребоядисване с лакови покрития.

По-късно се налага PVC сайдинга (виниловият сайдинг), който започва масово да се използва като негова значително по-евтина алтернатива. Сайдинга е на панели (плоскости), които се сглобяват много лесно. Панелите представляват PVC листи с определена форма – най-често правоъгълна. Долният край е огънат и позволява свързването му с предходния панел. Горният край е перфориран така, че позволява закрепване на следващата плоскост.

Предимства на виниловия сайдинг

Виниловият сайдинг дава богат избор на цветове и повърхности на облицовъчните панели –те могат да бъдат релефни (имитиращи дърво или камък) или гладки.
Така всяка сграда има свое индивидуално излъчване. Той позволява скриването на деформациите по стените на сградата. При експлоатация не се напуква и измята.

Виниловият сайдинг успешно запазва цвета си при температурни разлики от -40 до +55°С. Той е ударо и корозоустойчив. При взаимодействие с огън се топи, но не се възпламенява. Не позволява развитието на плесени, както и увреждането на панелите от насекоми. Може да се монтира по всяко време на годината. При монтажа под сайдинга се слага най-често каменна вата, която значително подобрява топло и шумоизолацията на сградата. За да избегнете периодичното пребоядисване на фасадата на вашата сграда е добре да се насочите към облицоването и с винилов сайдинг. 

Предимства на виниловия сайдинг

Често виниловият сайдинга се използва за обличане на сгради с дървена облицовка. Почистването на панелите е много лесно и става посредством четка и вода. Ако някой панел бъде наранен подмяната му става изключително лесно.