×

Съобщение

Failed loading XML... StartTag: invalid element name Extra content at the end of the document

Завършеният вид и излъчване на една сграда идват от изгледа на нейната фасада. Сайдинга е облицовка, която се монтира бързо и придава индивидуален завършен вид на вашият дом (къща, офис, сграда). Това е типичен американски метод, при който след изграждане на носещата конструкция фасадата се облича (облицова) със сайдинг (siding). Сайдинга бива няколко типа – дървен, винилов и метален. Като най-скъп и краткосрочен се оказва дървеният. За да се запази неговия добър вид е необходимо ежегодно пребоядисване с лакови покрития.

Прочети още

Виниловият сайдинг е издръжлив, гъвкав и еластичен строителен материал, но той се нуждае от някои рутинни грижи и почистване. В последните години облицоването на външните фасади на сградите с винилов сайдинг печели най-голям дял и това е неоспорим факт! За 2016г. той е водеща външна облицовка. Това е така защото при този тип облицовки годишната поддръжка е незначителна. Достатъчно е само да се измие натрупаната през годината мръсотия и той изглежда отново като току-що монтиран.

Прочети още

Когато говорим за топлоизолация на къща трябва да се знае, че изолацията на фасадата ще обнови облика на дома, но няма да постигне гарантираният пълен ефект на звуко- и топло- изолация без дограма отговаряща на същите характеристики и здрав покрив. Това важи най-вече за еднофамилни къщи, в които отоплението на сградата се осигурява само от едно домакинство.

Прочети още

Изолационните материали не са задължителни, но по желание могат да се използват при монтирането на сайдинга. Така се повишават енергоспестяващите резултати с редуциране на топлинните загуби с 40-60% и се постигат положителни икономически показатели. Топлопроводимостта се определя от два фактора – дебелина на изолацията и коефициент на топлопроводимост.

Прочети още